Ime i prezime: Maja Pak

Kompanija: Slovenska Turistička Zajednica

Pozicija: Generalni Direktor

Iskustvo: 20 godina

Generalna direktorica Turističke zajednice Slovenia, Maja Pak, posvetila je svoju karijeru turizmu. Tokom 20 godina rada u ovoj organizaciji bila je zadužena za upravljanje ljudskim resursima, pripremu i realizaciju istraživanja i analiza, strateško planiranje marketinških kampanja, promociju i upravljanje zelenim (eko) turizmom, EU projekte i šta sve ne.


Kao rezultat njenog rada, Turistička zajednica Slovenije dobila je "World Legacy Award", prestižnu nagradu za prvu zelenu destinaciju na svijetu. Ovu nagradu dodjeljuje National Geographic, pa nije ni čudo da je Slovenija nakon toga skočila u sami vrh globalne mape turističkih destinacija, kao primjer dobre prakse. Maja Pak je uvjerena da je orijentacija prema zelenom (eko) turizmu upravo ono u čemu se Slovenija razlikuje od drugih destinacija, a upravo to joj i daje prednost.


Turistička zajednica Slovenije napravila je svoj najveći napredak pod vodstvom Maje Pak, koja je u njihov marketing pristup uvela inovativne i napredne metode. Kad pređete granicu i uđete u Sloveniju vaš horizont se naglo preinači u potpuno drugačiju realnost i imate osjećaj da ste ušli u razglednicu. Na toj slici fali još samo da oblaci na nebu ispišu: "Dobro došli u Sloveniju, pozdravlja vas Maja Pak".

Moja supermoć je: Da vidim, da slušam, da se krećem, da okusim, da mirišem, da osjetim.

Kada bih bio bilo koji brand, bio bih: I Feel Slovenia

Moj najveći strah je: Da izgubim svoju super moć.

Moja životna filozofija je: Promjene nikad ne prestaju.

Krenuli ste na pusto ostrvo, šta nosite sa Vama: Drveće za zaštitu od sunca.