Ime i prezime: Boris Nemšić

Kompanija: Delta Partners

Pozicija: Direktor Uprave

Iskustvo: 25 godina

Kralj mobilnih telekomunikacija je nezvanična titula Borisa Nemšića, predsjednika uprave Delta Partners, vodeće globalne TMT konsultantske i investicijske kompanije. Boris zna kako savršeno isplanirati tehnološki razvoj, uspostaviti optimalnu mobilnu mrežu, te u isto vrijeme smanjiti troškove i povećati prihod kompanije. Kako? Zaista će biti privilegija čuti odgovor na to pitanje na osmoj Brending konferenciji.


VIPnet, Telekom Austria i VimpelCom su kompanije koje je kao CEO vodio ovaj hrvatski poslovni genije, prije nego što je istovremeno sjeo na čelo nekoliko svjetskih kompanija, kao što su Delta Partners, I-New Unified Mobile Solutions, Cellwize, Frequentis. VIPnet je osnovao kao prvu privatnu mobilnu mrežu u Hrvatskoj, koja je, za manje od dvije godine pod njegovim vodstvom, izrasla u prestižnu telekomunikacijsku kompaniju sa 600 zaposlenih, 350 hiljada korisnika i 90 postotnom pokrivenošću Hrvatske.Borisov poslovni uspon nastavio se u jednoj od najvećih svjetskih mobilnih mreža VimpelCom (VEON), kompaniji koju je vodio od aprila 2009. do juna 2010. godine. Uspješno vođenje Telekoma Austria, vodećeg mobilnog operatera u 8 država Evrope, obezbijedilo mu je pomenutu titulu kralja mobilnih telekomunikacija.


Zbog svega navedenog, nimalo ne čudi podatak da je Institutional Investor, ugledni biznis magazin, Borisa Nemšića svrstao među 5 najboljih menadžera Evrope, uz obrazloženje da potpuno vlada tajnama marketinga, ima razvijen poslovni instinkt i savršeno poznaje zakone biznisa.

Moja supermoć je: Inovacija

Kada bih bio bilo koji brand, bio bih: A1

Moj najveći strah je: Neznanje

Moja životna filozofija je: Pobijedit ćemo!

Krenuli ste na pusto ostrvo, šta nosite sa Vama: Mobilni telefon (i pokrivenost mreže)