0 Haris Mujanović | BRANDING CONFERENCE
HARIS_1

Haris Mujanović

Ime i prezime: Haris Mujanović

 
Kompanija: Via Media

 
Pozicija: Account Director

 
Brandingom, dizajnom i oglašavanjem se bavim: 6 godina


Haris je Account Director u agenciji Via Media, vodećoj full service marketing agenciji u BiH. Svoju karijeru u agenciji započeo je kao stažista, ali zahvaljujući svom nekonvencionalnom razmišljanju, predanosti i radu, vrlo brzo preuzima i razvija najznačajnije klijente te napreduje do trenutne pozicije, postajući jedan od najmlađih Account Direktora u regiji. Razvoj brendova, kreiranje i implementacija kreativih strategija, Project Management, Client Service Management – neke su od glavnih aktivnosti koje obavlja.

 

Kroz svoj rad pomogao je klijentima u izgradnji brand awareness-a i pozitivnog imidža, što se odrazilo na poboljšanje poslovnih rezultata i profitabilnosti. Radio je sa najjvećim internacionalnim i lokalnim kompanijama a neke od njih su: Unicef, Marriott, Sony, HTC, USAID, HT Eronet, Bingo, ASA Banka, Red Bull, Air Arabia, TDR, dm i mnoge druge.

 

Posebno se ističu kampanje “Vremenska kapsula”, “Skinimo okove” i ”Muzej javnih nabavki” koje su animirale mlade i opštu javnost te čak završile na naslovnicama internacionalnih medija poput The Guardian, Euronews, Reuters itd.

 

Godine 2016. zajedno sa svojim timom, osvaja najveće prizanje za bh. advertajzing do sada, Zlatnog Semplera u kategoriji ”Inovativna upotreba komunikacijskog kanala”, za kampanju ”Muzej javnih nabavki”.


Moja supermoć je: Ne znam odustati

 
Kada bih bio bilo koji brand, bio bih: Tesla 

 
Moj najveći strah je: Život bez izazova

 
Moja životna filozofija je: Manje filozofije, više života

 
Krenuli ste u džunglu, šta nosite sa Vama: Krunu :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daniel Pankraz
Company: Leo Burnett Sydney
Position: Direktor strateških inovacija
Years of experience: 17 godina
Konstantin Kostadinov
Company: Viber Media
Position: Sales Manager, CEE
Years of experience: 5+ godina
Zarena Kancheva
Company: Viber Media
Position: Marketing i PR Manager CEE
Years of experience: 12 godina