0 Daniel Pankraz | BRANDING CONFERENCE
PredavaciDaniel Pankraz

Daniel Pankraz

Ime i prezime: Dan Pankraz

 

Kompanija: Leo Burnett Sydney

 

Pozicija: Direktor strateških inovacija

 

Brandingom, dizajnom i oglašavanjem se bavim: 17 godina


Dan je direktor strateških inovacija u kompaniji Leo Burnett Sydney, kreativnoj agenciji, koja je ocijenjena kao deveta najbolja svjetska agencija. On predvodi brend inovacije i doživljaj dizajnerskog razmišljanja kroz portofolio Leo Burnett klijenata.

 

Ekspert je u pomaganju novim brendovima da izazovu “brand heat” i oblikuju popularnu kulturu u brendingu te posjeduje i iskustvo u vođenju digitalnih inovacija, društvenih medija i kreiranju sadržaja za Nike Europe.

 

Ima preko 17 godina iskustva, koje je stekao radeći na svjetskim tržištima poput New Yorka, Sydneya i Londona te u najboljim svjetskim kreativnim agencijama poput: AKQA London, BBH New York, Iris APAC i Naked.

 

Osvojio je preko 50 svjetskih nagrada na D&AD, Cannes, Effies, APAC Effies, One Show, Spikes, Clio, APG Award,  radeći sa brendovima poput Nike, Jordan, Google, YouTube, Adidas, All Blacks, MINI, Lynx/Axe, Smirnoff i Samsung.

 

Proveo je stotine sati posmatrajući online i offline ponašanje generacija Y i Z te je strastveno posvećen razumijevanju načina kako da brendovi postanu partneri mladima, a ne puki oglašivači.


Moja supermoć je: Brzo čitanje

 

Kada bih bio bilo koji brand, bio bih: Red Bull

 

Moj najveći strah je: Zaglaviti se u liftu

 

Moja životna filozofija je: “Za mene je život neprekidna glad. Život ne znači samo živjeti, preživljavati, već napredovati, postizati, osvajati.” – Arnold Schwarzenegger

 

Krenuli ste u džunglu, šta nosite sa Vama: Moju porodicu

Daniel Pankraz
Company: Leo Burnett Sydney
Position: Direktor strateških inovacija
Years of experience: 17 godina
Konstantin Kostadinov
Company: Viber Media
Position: Sales Manager, CEE
Years of experience: 5+ godina
Zarena Kancheva
Company: Viber Media
Position: Marketing i PR Manager CEE
Years of experience: 12 godina